12 Temmuz 2009 Pazar

Nolcak Bu Fasizmin Hali?


Ne olucak bu ekonominin hali yahut ne olucak bu Fenerin hali sorulari, ulkenin icinde bulundugu terse evrim surecinde ne olucak bu fasistlerin hali seklini aldi.
Malum dunyaca unlu, yurttas Idil Biret'in kutsal mekan olarak addedilen ancak kutsal emanetlerin oldugu; bilakis bunlarla bile kutsal mekan olarak nitelendirilemeyecek bir mekanda sarapli konser verilmesine tepki olarak bir takim Alperen ulkusuyle yanan zihinler protestolariyla gundeme geldi.
Turk - Islam sentezi 'mirasini' (nasil bir miras oldugu tartismaya aciktir) kimselere kaptirmak istemeyen, modasi gecen Ulku Ocaklarinin yerini almaya calisan Alperen Ocaklarinin uyeleri tekbir edalariyla, namaz kilarak sarap icilmesini protesto etmisler. Emniyet muduru herhangi bir aciklama yapmadi ama olagan hale gelen munferit tanimlamasi bu olay icin muhakkak nitelendirilecektir. Ancak anlamadigim nokta sudur. O kutsal yerlerde icilen sarap, bundan yillar once, Alperen Ocak uyelerinin de iftiharla bahsettigi, uc kitada hukum suren padisahlar tarafindan gene o kutsal addedilen mekanlarda icilmiyor muydu?
Fasizmin yurdumdaki acmazina bir centik daha atma vakti geldi galiba. Bugun tesekkur etmek istiyorum fasizme. Her nerede yasatiliyor ve boyle bir cehaletin nasil olacagini gozler onune serebiliyor olmasindan oturu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder